Nån slags minestrone

Receptmakare: isobel hadley-kamptz

Portioner: 3-4

Tid:30 minuter

Den här soppan påminner vagt om minestrone men lever sitt eget liv. Variera med vad du hittar på marknaden.

  • 100 g bra bacon eller sidfläsk i stavar
  • 1 rödlök, fint hackad
  • 1 stor morot, fint hackad
  • 2 selleristjälkar, fint hackade
  • 2 vitlökslyftor, fint hackade
  • 1 fänkål, grovt hackat
  • 1 kålrabbi, grovt hackad
  • 150 g svartkål, grovt strimlad
  • 1 burk bra hela tomater, ex Mutti
  • 150 g mangold, grovt strimlad
  • 7,5 dl kycklingbuljong, helst hemgjord
  • 1,5 dl soppasta, ex stelline el risoni
  • Parmesan för servering
  • Olivolja
  1. Hetta upp en panna med en slatt olivolja och stek baconstavarna knapriga. Ta ur men spara fettet. Sänk värmen till medellåg.
  2. Fräs lök, morot, selleri och vitlök i baconfettet tills det mjuknar, ca 10 minuter.
  3. Ha i fänkål och kålrabbi. Fräs 5 minuter till.
  4. Ha i tomater och svartkål och eventuellt lite buljong så att det täcker hyfsat. Puttra sakta i 10-15 minuter.
  5. Ha i mangold, pasta och resten av buljongen. Koka efter pastasortens behov, ca 6-8 minuter. Jag tycker personligen inte att soppasta ska vara al dente.
  6. Smaka av med salt och peppar och eventuellt lite chiliflingor.
  7. Servera med parmesan och rivjärn.

Bild för Isobel Hadley-Kamptz

Mer från Isobel Hadley-Kamptz


Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz
Bild för Isobel Hadley-Kamptz