
Omelett med brynt smör och citronärter
1 dl frysta gröna ärter
1 msk olivolja
rivet skal av 1 citron
6 ägg
2 krm salt
svartpeppar
4 msk smör
4 msk färskriven parmesan eller grana padano
2 msk finstrimlade färska myntablad
Tina ärterna i hett vatten från kranen. Låt rinna av väl. Blanda med olja och citronskal. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Vispa ihop ägg, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Hetta upp smöret i en stekpanna på medelvärme. Vänta tills det slutar skumma och blir gyllenbrunt. Häll i äggen och stek, utan att röra om, i 3–4 minuter. Rör sedan försiktigt i bottnen tills äggen nästan har stelnat. Platta till ytan lite med stekspaden.
Skeda ärterna över omeletten och strö över hälften av osten. Rulla ihop omelet- ten över fyllningen och låt den sedan glida över på ett serveringsfat tillsammans med det brynta smöret. Strö över resten av osten och myntabladen. Dekorera eventuellt med några citronbitar.
Servera med en grönsallad och gott bröd.