Ost doppad i gojibär med stekt zucchini
Receptmakare: Rune Kalf-Hansen
Portioner: 6 som snacks
Tid: 15 minuter
Ett roligt snacks som smakar bäst när zucchinin är i säsong. Variera gärna med andra ostar och bär. Rune skapade det här roliga snackset till Hötorgshallens 50-årsjubileum. Gojibär hittar du på Pierias Livs på Hötorgshallen eller i hälsokostbodar.
- 1 zucchini
2 klyftor vitlök
2 msk olja
salt, nymald svartpeppar - Bärdoppad ost:
- 150 g vitmögelost
- 2 msk torkade gojibär
- Skär zuccinin i skivor på 1 cm. Stek skivorna mjuka men spänstiga i lite olja med pressad vitlök, salt och peppar.
- Skär osten i bitar och doppa dem i bären. Servera ostbitarna på zucinniskivorna.