Paella med kikärter & fläsk

Receptmakare: anna billing

Portioner: 6
Tid: 30 min

Paella är vanlig söndagsmat i Spanien, men då kokas den förstås i nästan två timmar. En äkta Paella Valenciana kan innehålla både kyckling, kanin och sniglar, men namnet paella härstammar från det arabiska ordet för "överblivet" så jag skulle inte tro att vi diskvalificerat oss helt...

  • 2 gula lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 1 röd paprika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g rimmat sidfläsk
  • 200 g chorizokorv (eller annan stark god korv med paprika och vitlök)
  • 4 dl långkornigt ris
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 200 g kikärter på tetra
  • 0.5 g saffran
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 litet knippe slätpersilja
  • 1 näve (ca 100 g) svarta oliver
  • olivolja till stekning
  • salt och peppar efter smak
  1. Hacka lök och fräs den och vitlöken med olivolja i en tjockbottnad gryta.
  2. Skär korven  och fläsket i bitar och låt fräsa med löken.
  3. Tillsätt ris, saffran och paprikapulver. Blanda ordentligt och häll sedan i buljongen. Låt koka upp och sedan småputtra under lock i cirka en kvart, tjugo minuter.
  4. Hacka paprikan och blanda i den, oliverna och kikärterna mot slutet av tillagningen.
  5. Hacka persiljan och strö över innan servering. Toppa med klyftor av citron (eller lime) som kan pressas över portionen i tallriken.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing