Pankoräkor med vitlök och örter
Receptmakare: Margit Richert
Portioner: 2
Tid: 20 minuter
Servera med sallad eller ät som snacks. Totalt beroendeframkallande.
- 600 g räkor med skal
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- 2 dl panko
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 1/2 dl hackade örter (vi tog persilja, dill och citrontimjan)
- olja till fritering
- Skala räkorna och torka dem någorlunda torra. Rör ihop ägg och salt och blanda ned räkorna så de får ett tunt ägglager över sig.
- Blanda panko, vitlök och örter. Ta några räkor åt gången och vänd dem i pankoblandningen. De behöver inte bli helt täckta av panko.
- Fritera eller stek räkorna - ett par i taget bara - i riktigt het olja bara så länge att pankon får färg, ca 1/2 minut. Låt rinna av på hushållspapper och ät så snabbt som möjligt.