Pasta med kikärter och avokado

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Ibland sammanfaller extrapriserna på ICA på ett sätt som ger nästintill gudomlig inspiration. Igår kom jag hem med billiga och perfekt mogna avocados, utslumpad röd paprika och ett storpack cashewnötter som tillsammans med lite basvaror förvandlades till en mycket trevlig pastarätt. Och blir sambon Magnus mätt på vegansk mat, tja då är det helt enkelt mättande. Någon bild till receptet blir det icke, eftersom kameran drabbades av kondens i köket och gjorde bilderna lika suddiga som bigfoot-bevisen.

  • 2 små rödlökar, tunt skivade
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 1/2 spansk peppar, finhackad
  • olivolja till stekning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl vitt vin
  • 1 burk kikärter
  • salt, svartpeppar
  • 2 avokado, grovt hackade
  • till servering:
  • pasta, gärna tagliatelle
  • grovhackad cashewnöt
  1. Koka pastan enligt paketets anvisningar.
  2. Fräs under tiden rödlök, vitlök, paprika och spansk peppar i olivoljan tills allt mjuknat utan att ta färg. Rör ned tomatpurén och tillsätt vitt vin och kikärter. Låt koka ihop något och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Blanda samman den kokta pastan med paprikafräset och den hackade avokadon. Strö över de hackade cashewnötterna och servera.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert