Pasta med romanesco och sardeller
<p>Receptmakare: sofia gustafson</p>
<p>Portioner: 2-4</p>
<p>Tid: 30 minuter</p>
<p>Servera gärna med fullkornsspaghetti eller snurriga skruvar som matchar romanescon.</p>
<ul>
<li>4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
6-8 sardellfiléer
ett huvud romanesco, delad i små buketter
salt
svartpeppar
1 dl riven parmesanost
pasta</li>
</ul>
<ol>
<li>Krossa vitlöksklyftorna lätt och stek dem gyllene i oljan. Ta sedan upp vitlöken och släng bort den.</li>
<li>Ta av stekpannan från värmen så att den inte är för varm när sardellfiléerna ska smältas, inte stekas. Smält sardellfiléerna i oljan.</li>
<li>Höj värmen och tillsätt romanescon, stek under omrörning i 5-10 minuter.</li>
<li>Smaka av med salt och peppar. Blanda med parmesanost och pasta och servera!</li>
</ol>
<!--tflreceptslut-->