Pasta med romanesco och sardeller

<p>Receptmakare: sofia gustafson</p>
<p>Portioner: 2-4</p>
<p>Tid: 30 minuter</p>
<p>Servera gärna med fullkornsspaghetti eller snurriga skruvar som matchar romanescon.</p>

<ul>
<li>4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
6-8 sardellfiléer
ett huvud romanesco, delad i små buketter
salt
svartpeppar
1 dl riven parmesanost
pasta</li>
</ul>
<ol>
<li>Krossa vitlöksklyftorna lätt och stek dem gyllene i oljan. Ta sedan upp vitlöken och släng bort den.</li>
<li>Ta av stekpannan från värmen så att den inte är för varm när sardellfiléerna ska smältas, inte stekas. Smält sardellfiléerna i oljan.</li>
<li>Höj värmen och tillsätt romanescon, stek under omrörning i 5-10 minuter.</li>
<li>Smaka av med salt och peppar. Blanda med parmesanost och pasta och servera!</li>
</ol>
<!--tflreceptslut-->

Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara

Mer från Sofia Gustafson Aarnivaara


Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara
Bild för Sofia Gustafson Aarnivaara