Pekmez med apelsin

Receptmakare: Seyhmus Caylan

Portioner: ca 10

Tid: 10 minuter

Pekmes är en turkisk söt sirapdruvjuice som fått sjuda samman. Den kan också användas i en gryta med kyckling eller ringlas över frukostyoghurten. I Sehymus lunchdryck balanseras sötman av färskpressad citron. Dekorera gärna med färsk mynta.

  • 5 dl pekmez
    4 pressade citroner
    vatten efter behag
  • myntakvistar och apelsinskivor till servering
  1. Vispa ut pekmez och pressad citron.
  2. Späd med vatten till önskad styrka.

Bild för Redaktionen
2009-02-03
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16