Picklade tomater med jalapeños

Receptmakare: Argot Murelius

Antal portioner: 6-8

Tid: 30 min, plus 4 timmar för inläggning

Lagen de ligger i är beroendeframkallande.  Supergott till grillat kött och fisk.  Och lite lagom amerikanskt...

  • 2 dl ljus risvinäger
    ½ dl farinsocker
    1 tsk salt
    2 dl fin olivolja
    1 stor vitlöksklyfta, finhackad
    1 ½ tsk finriven färsk ingefära
    1 tsk bruna senapsfrön
    1 tsk grovmald svartpeppar
    1 tsk gurkmeja
    1 tsk mald spiskummin
    en gnutta kajennpeppar
    6 stora tomater
    4 salladslökar
    2 jalapeños
  1. Koka en lag på risvinäger, farin och salt.  Ställ åt sidan.
  2. Skär varje tomat i 6 klyftor. Skiva salladslöken tunt. Kärna ur chilin och skiva den tunt.
  3. Hetta upp olivoljan i en lagom stor traktörpanna, häll i vitlök, ingefära, senapsfrön, svartpeppar, gurkmeja, spiskummin och cayenne peppar.  Låt småputtra på låg värme i 2 minuter.
  4. Häll försiktigt ner den heta oljan i vinägerlagen.
  5. Blanda tomater, salladslök och jalapeños i en värmetålig skål.  Häll över olivolje-vinäger lagen.  Låt stå i rumstemperatur ca 4 timmar, eller i kyl 8 timmar innan servering.

Bild för Redaktionen
2008-11-16
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16