Pimpade cashewnötter
Receptmakare: Mia Gahne
Portioner: 6
Tid: 25 minuter
-
Cashewnötter har en fin söt smak och passar vansinnigt bra med heta kryddor. Kanon till drinken!
- 3 dl cashewnötter
- 1 äggvita
- flingsalt
- 1 tsk rosmarin
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk kanel
- 1 tsk malen ingefära
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk starkt paprikapulver
- lite, lite socker
- olivolja
- Vispa äggvitan till hårt skum med pyttepyttelite salt. Vänd försiktigt nötterna i skummet. Blanda kryddorna (inklusive socker) och rör ner i nötskummet.
- Smörj en långpanna eller plåt med olivolja. Sprid ut nötterna och rosta i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter eller tills nötterna får fin färg och börjar dofta himmelskt. Blanda gärna runt nötterna då och då under tiden.