Pimpade cashewnötter

Receptmakare: Mia Gahne

Portioner: 6

Tid: 25 minuter

  • Cashewnötter har en fin söt smak och passar vansinnigt bra med heta kryddor. Kanon till drinken!

  • 3 dl cashewnötter
  • 1 äggvita
  • flingsalt
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk starkt paprikapulver
  • lite, lite socker
  • olivolja
  1. Vispa äggvitan till hårt skum med pyttepyttelite salt. Vänd försiktigt nötterna i skummet. Blanda kryddorna (inklusive socker) och rör ner i nötskummet.
  2. Smörj en långpanna eller plåt med olivolja. Sprid ut nötterna och rosta i ugnen i 200 grader i 10-15 minuter eller tills nötterna får fin färg och börjar dofta himmelskt. Blanda gärna runt nötterna då och då under tiden.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen