Piratmacka med rökt makrill, senap, cheddar och äpple

Receptmakare: Open source

Portioner: 4 små

Tid: 15 minuter

Den här smörgåsen är inspirerad av den klassiska Piratens ålasmörgås (inga andra pirater avses nödvändigtvis i detta fall, så det finns ingen anledning till politisk bojkott). Vi lade till äpplen. Och tog med sorg bort ålen av etiska skäl. Gott sällskap till är öl och Gammeldansk.

  • 1 fast syrligt äpple
    1 tsk farinsocker
    smör till stekning
    100 g rökt makrill
    4 tunna skivor kavring
    50 g cheddar
    1 msk stark skånsk senap
  1. Skala äpplet och skär i 1/2 cm tunna klyftor. Strö farinsocker på båda sidor. Hetta upp smör i en panna. Bryn äppelklyftorna. De ska fortfarande vara halvråa.
  2. Lägg fisk på brödet. Arrangera äpplet på. Lägg på ostskivorna. Bred senapen på osten.
  3. Värm i ugn 200°C tills osten smält men inte fått färg.

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen