Piratmacka med rökt makrill, senap, cheddar och äpple
Receptmakare: Open source
Portioner: 4 små
Tid: 15 minuter
Den här smörgåsen är inspirerad av den klassiska Piratens ålasmörgås (inga andra pirater avses nödvändigtvis i detta fall, så det finns ingen anledning till politisk bojkott). Vi lade till äpplen. Och tog med sorg bort ålen av etiska skäl. Gott sällskap till är öl och Gammeldansk.
- 1 fast syrligt äpple
1 tsk farinsocker
smör till stekning
100 g rökt makrill
4 tunna skivor kavring
50 g cheddar
1 msk stark skånsk senap
- Skala äpplet och skär i 1/2 cm tunna klyftor. Strö farinsocker på båda sidor. Hetta upp smör i en panna. Bryn äppelklyftorna. De ska fortfarande vara halvråa.
- Lägg fisk på brödet. Arrangera äpplet på. Lägg på ostskivorna. Bred senapen på osten.
- Värm i ugn 200°C tills osten smält men inte fått färg.