Pösig ugnspannkaka

Receptmakare: Anna Sjögren

Portioner: 2

Tid: 35 minuter

Det här är världens pösigaste pannkakan tack vare knepet att koka upp smeten först. Vill du göra pannkakan ännu mer vintervänlig kan du smaksätta imed ½ tsk stött kardemumma och ett uns rivet citronskal.

  • 3 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 1 ¼ dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 krm salt
  • ½ tsk socker
  1. Vispa ihop kall mjölk, smör och mjöl i en kastrull. Låt det koka upp under vispning. Låt blandningen svalnat lite.
  2. Vispa ner ägg, salt och socker.
  3. Häll smeten i en smord ugnsfast form och ställ in den i ugnen, 225˚C. Grädda i cirka 20 minuter.

Bild för Anna K Sjögren

Mer från Anna K Sjögren


Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren
Bild för Anna K Sjögren