Potatissallad med saffran och frön

Det här är en enkel sallad som blir allra godast på nypotatis. Fyllig smak från frön och saffran gör att du kan minska på oljan. Kalonji och ajovan kan ersättas av koriander och spiskummin eller andra trevliga kryddfrön.


Portioner: 4-6
Tid: 30 min
Du behöver: 

1 kg potatis 1/2 pkt (1/4 g) saffran
1 tsk senapsfrö
1/2 tsk kalonji
1/2 tsk ajowan
1/2 tsk fänkål
1 dl rapsolja
1/2 dl pressad citron
1–2 tsk salt
2 tsk honung eller farinsocker
1/2 dl finhackad dill
1 dl grovt skuren salladslök
1 tsk chiliflingor eller finhackad chili efter behag

Gör så här: 
  1. Skala potatisen och skär i stora bitar. Koka upp i lättsaltat vatten. Ta undan 1/2 dl av det kokande vattnet och slå det över saffranet och låt stå minst 10 minuter så att det löser sig helt.
  2. Rosta kryddfröna i torr kastrull på medelvärme tills senapsfröna börjar knäppa. Fortsätt rosta ca 20 sekunder.
  3. Blanda kryddfrön, olja, citron, salt, honung och chili. Slå upp potatisen i ett durkslag och låt ånga av några minuter. Blanda samman med saffran och dresssing.
  4. Vänd ner salladslök och dill precis före servering.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh