Ramslökspesto

Kan varieras i all oändlighet. Jag föredrar den såhär, men det är fritt fram att experimentera med olika oljor (kallpressad rapsolja? Pumpakärnsolja? Valnötsolja?), ostar (parmesan är ett alternativ såklart, men även Västerbotten, extralagrad prästost eller manchego är värt att testa) och nötter (hasselnötter? Valnötter? Cashew?).


Portioner: 1 burk
Tid: 5 minuter
Du behöver: 

100 g ramslök
50 g skållad mandel
50 g pecorino romano
1 1/2 dl olivolja

Gör så här: 
  1. Strimla ramslöken. Hacka mandeln. Riv osten. Mixa allt i matberedare eller stavmixer till den konsistens du önskar.
  2. Rör ned olivoljan. Mixa INTE. Jag tycker mixad olivolja har en tendens att bli olidligt besk och mixar den aldrig.
  3. Häll på burk och täck med ett lager olivolja. Håller i alla fall två veckor i kylen så länge man håller den olivoljetäckt.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert