Renfilé marinerad med whisky, enbär och svartpeppar

Receptmakare: Ki Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter + minst 1 timme marinering

  • Det här receptet kommer från min förtjusande faster Ki Winbladh. Hon bidrar med sin fiffiga variant av renfilé som kryddas efter stekning med rostade kryddor.

    ½ kg renfilé, ca tre filéer

  • Marinad:
  • 10 enbär
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 msk farinsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk whisky
  • Till servering:
  • Klyftpotatis
  • Svampsås
  • Gröna bönor
  • Rårörd lingonsylt
  1. Salta på köttet. Låt stå.
  2. Rosta enbär och svartpeppar i torr panna på medelvärme någon minut tills de börjar dofta. Låt svalna. Stöt krydddorna i mortel med socker och salt. Blanda med whisky.
  3. Stek köttet så att det är rosa inuti. Lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Låt stå några timmar.
  4. Skiva upp tunt och servera

Bild för Redaktionen

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen