Renfilé marinerad med whisky, enbär och svartpeppar
Receptmakare: Ki Winbladh
Portioner: 4
Tid: 15 minuter + minst 1 timme marinering
-
Det här receptet kommer från min förtjusande faster Ki Winbladh. Hon bidrar med sin fiffiga variant av renfilé som kryddas efter stekning med rostade kryddor.
½ kg renfilé, ca tre filéer
- Marinad:
- 10 enbär
- 1/2 tsk svartpepparkorn
- 1/2 msk farinsocker
- 1/2 tsk salt
- 2 msk whisky
- Till servering:
- Klyftpotatis
- Svampsås
- Gröna bönor
- Rårörd lingonsylt
- Salta på köttet. Låt stå.
- Rosta enbär och svartpeppar i torr panna på medelvärme någon minut tills de börjar dofta. Låt svalna. Stöt krydddorna i mortel med socker och salt. Blanda med whisky.
- Stek köttet så att det är rosa inuti. Lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Låt stå några timmar.
- Skiva upp tunt och servera