Renfilé marinerad med whisky, enbär och svartpeppar

Receptmakare: Ki Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter + minst 1 timme marinering

  • Det här receptet kommer från min förtjusande faster Ki Winbladh. Hon bidrar med sin fiffiga variant av renfilé som kryddas efter stekning med rostade kryddor.

    ½ kg renfilé, ca tre filéer

  • Marinad:
  • 10 enbär
  • 1/2 tsk svartpepparkorn
  • 1/2 msk farinsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk whisky
  • Till servering:
  • Klyftpotatis
  • Svampsås
  • Gröna bönor
  • Rårörd lingonsylt
  1. Salta på köttet. Låt stå.
  2. Rosta enbär och svartpeppar i torr panna på medelvärme någon minut tills de börjar dofta. Låt svalna. Stöt krydddorna i mortel med socker och salt. Blanda med whisky.
  3. Stek köttet så att det är rosa inuti. Lägg i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Låt stå några timmar.
  4. Skiva upp tunt och servera

Bild för Redaktionen
2009-02-25
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16