Receptmakare: Anna Billing
Portioner: 4 eller 8 om det är till gås
Tid: ca 30 minuter
Den här poetiska rätten kan naturligtvis lagas utan slånbär.
- 500 g rödkål
- 2 äpplen, gärna Ingrid Marie
- 1 rödlök
- 1 apelsin saft och skal
- 1 dl rödvin
- 1 dl slånbär (urkärnade)
- 1 kanelstång
- 1 msk balsamicovinäger
- 1 msk honung
- ½ tsk färsk ingefära
- Salt och peppar
- Gåsflott till stekning
- Strimla kålen och löken och skiva äpplet tunt. Fräs den i gåsflottet i en tjockbottnad kastrull, drygt 5 minuter.
- Tillsätt resten av ingredienserna och låt kålen koka ner tills den är mjuk men fortfarande lite spänstig, ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.