Rödkål med apelsin och slånbär

Receptmakare: Anna Billing

Portioner: 4 eller 8 om det är till gås

Tid: ca 30 minuter

Den här poetiska rätten kan naturligtvis lagas utan slånbär.

  • 500 g rödkål
  • 2 äpplen, gärna Ingrid Marie
  • 1 rödlök
  • 1 apelsin saft och skal
  • 1 dl rödvin
  • 1 dl slånbär (urkärnade)
  • 1 kanelstång
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk honung
  • ½ tsk färsk ingefära
  • Salt och peppar
  • Gåsflott till stekning
  1. Strimla kålen och löken och skiva äpplet tunt. Fräs den i gåsflottet i en tjockbottnad kastrull, drygt 5 minuter.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt kålen koka ner tills den är mjuk men fortfarande lite spänstig, ca 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Fler inlägg