Rostade pumpafrön med mexikansk smak

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6

Tid: 10 minuter

Om du gör mjuka tacos av tortillas finns risken att de blir lite för eftergivna. Därför förordar jag knusprighet i form av sockerrostade pumpafrön. Som du säkert kan räkna ut själv är de lysande till drinkar också.

Ha alla ingredienser klara och vitlökspressen apterad innan du sätter igång och lagar receptet. Om du använder mald spiskummin tillsätter du den samtidigt med vitlöken.

  • 100 g pumpafrön av hög kvalitet (gärna riktigt mörkgröna)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk hela spiskummin
  • 1 msk ljust muscovadosocker eller farin
  • 1-2 krm salt
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1/2 tsk nymald kanel (använd rivjärn)eller 1/4 tsk vanlig mald kanel
  1. Blanda pumpafrö, olja, spiskummin socker och salt i en stor teflonpanna.
  2. Hetta upp på medelvärme tills pumpafröna börjar knäppa. Hetta upp ytterligare 10 sekunder under omrörning tills fröna fått en smula färg. Pressa ner vitlöken och fräs i ytterligare 10 sekunder. Tillsätt kanelen
  3. Dra pannan av värmen. Tippa över i en liten skål om det börjar se för brunt ut. Låt svalna och ät helst samma dag. Kan förvaras i tät burk ett par dagar.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2008-06-19
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh