Salata matbucha: Marockansk ratatouille

På Falafelkungen serverades den kryddiga marockanska salladen i stort sett med allt. Bland annat ingick den i omeletten shakshuka. Egentligen heter den salata matbucha och är en marockansk, kall variant av ratatouille. Passar bra till falafel och alla former av grillat kött. Gör en stor sats medan du ändå håller på; du kommer att äta upp den!


Portioner: 2 burkar, ca 850 g
Tid: 2 timmar
Du behöver: 

1 kg (5 stora) röd paprika
3 spanska röda pepparfrukter
4-5 klyftor vitlök
1 burk hela tomater, helst Mutti
1 msk tomatpuré
1 msk hel spiskummin
1 msk helt  korianderfrö
Olivolja till stekning.

Gör så här: 
  1. Skölj, rensa och skär paprikorna i halvgrova bitar.
  2. Finhacka vitlöken och fräs den med paprikan i olivolja i en tjockbottnad gryta.
  3. Stöt spiskummin och koriander i en mortel och blanda ner dem i grytan.
  4. Tillsätt tomaterna och tomatpurén och låt sjuda på svag värme i en och en halv timme.
  5. Låt kallna innan servering och förvara på burk. I kylskåp håller den ett par veckor.

Receptmakare
Bild för Anna Billing
2010-05-15
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing