Salsa Romesco

Receptmakare: Anna billing

Portioner: 4-6

Tid: 30 minuter

  • 2 röda paprikor
  • 1/2 chilifrukt, jalapeno
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 35 g mandel
  • 35 g hasselnötter
  • 1 skiva ljust bröd
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • 2 äggulor
  • Salt och svartpeppar
  1. Sätt ugnen på grill. Dela paprikan och chilin på längden och kärna ur dem. Klyfta löken och grilla allsammans högst upp i ugnen i ungefär 15 minuter.
  2. Rosta mandlarna i en torr het stekpanna och lägg åt sidan. Rosta sedan hasselnötterna tills de svartnar och skalen flagar. Gnugga av skalen i en kökshandduk.
  3. Lägg de grillade grönsakerna i en bunke och täck med platsfolie. När paprikorna svalnat pillar du av skalen.
  4. Mixa nötter, mandlar och bröd fint. Tillsätt vitlök, chili, tomatpuré, paprikapulver, grönsaker och vatten och mixa slätt.
  5. Blanda i separat skål äggulorna med vinägern. Häll i olivoljan, lite i taget och mot slutet i en tunn stråle samtidigt som du vispar.
  6. Blanda slutligen samman de båda skålarnas innehåll och smaka av med salt och nymald svartpeppar. Pröva dig fram med mer vinäger om du vill öka syran.

Bild för Anna Billing

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing