Sardellkräm

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Det här är en snabb frisk fuskmajonnäs som räddar tråkiga vardagsmiddagar. Servera till stekt fisk eller en fläskkotlett. Eller använd den som dipp till råa grönsaker på mingel.

  • 5 filéer fin sardell
  • 2 msk kapris
  • 1 msk finhackad schalottenlök
  • 2 tsk dijonenap
  • 1 1/2 dl Kesella (10%), rumstempererad
  • 3/4 dl olivolja , gräsig och smakrik
  • nymald svartpeppar
  1. Finhacka sardeller och kapris. Vänd ner i kesellan tillsammans med lök och senap.
  2. Rör sakta ner olivoljan några droppar i taget. Smaka av med svartpeppar. Låt stå och samla smak, gärna en timme.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh