Sesam- och wasabiströmming

Recetmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 20 minuter

Strömming med japansk touche! Gott till är zucchini- och morotsallad och ris.

  • 400 g strömming
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 uppvispat ägg
  • 1 1/2 dl sesamfrön
  • 2-3 msk Santa Maria wasabi & sesame
  • rapsolja till stekning
  • Dippsås:
  • 2 msk ljus soja
  • 1 msk mirin
  • 2 tsk risvinäger
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk riven ingefära
  1. Skär strömmingen i lagom stora bitar (de ska inte vara större än att man kan plocka upp dem med ätpinnar och doppa i såsen). Vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i sesamfröna blandat med kryddmixen.
  2. Stek strömmingbitarna på medelhög värme i rapsoljan, 2 minuter på varje sida.
  3. Rör ihop resten av ingredienserna till en dipsås.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert