Sesam- och wasabiströmming
Recetmakare: Margit Richert
Portioner: 4
Tid: 20 minuter
Strömming med japansk touche! Gott till är zucchini- och morotsallad och ris.
- 400 g strömming
- 1 dl vetemjöl
- 1 uppvispat ägg
- 1 1/2 dl sesamfrön
- 2-3 msk Santa Maria wasabi & sesame
- rapsolja till stekning
- Dippsås:
- 2 msk ljus soja
- 1 msk mirin
- 2 tsk risvinäger
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 tsk riven ingefära
- Skär strömmingen i lagom stora bitar (de ska inte vara större än att man kan plocka upp dem med ätpinnar och doppa i såsen). Vänd dem först i mjölet, sedan i ägget och sist i sesamfröna blandat med kryddmixen.
- Stek strömmingbitarna på medelhög värme i rapsoljan, 2 minuter på varje sida.
- Rör ihop resten av ingredienserna till en dipsås.