Seyhmus röda linsröra

Receptmakare: Seymus Ceylan

Portioner: 10

Tid: 1 timme

Perfekt buffémat! Servera gärna lamm till. Gör en rejäl laddning, linsröran håller sig flera dagar i kylen. Överbliven röra kan vispas upp i buljong till en mustig soppa. Variera gärna med rostad spiskummin eller äkta ungerskt paprikapulver om du vill ha mer smak.

  • 3 dl röda linser
  • 1/2 dl finmald bulgur
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 tsk hela korianderfrön
  • 2 msk tomatpuré
  • salt, nymald svartpeppar
  • olivolja till stekning
  1. Skölj linserna i mycket kallt vatten tills sköljvattnet är helt klart. Koka dem riktigt mjuka, till en tjock soppa i ca 1 liter lättsaltat vatten.
  2. Rör ner bulgur och låt stå och svälla tills blandningen tjocknat.
  3. Stek löken mjuk och gyllene i generöst med olivolja tillsammans med korianderfröna. Låt det ta tid! Rör ner tomatpurén i den heta pannan och fräs någon minut.
  4. Rör ner lökblandningen i linserna. Smaka av med salt och peppar.

Bild för Redaktionen
2009-01-08
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16