Shakshuka, paprikaomelett

Shakshuka är namnet på en smakrik paprikaomelett, eller en sorts äggröra. Perfekt snabbmat när du väl har kokat en sats salata matbucha. Servera i pitabröd med morötter, hummus och gurka eller på tallrik med en sallad.


Portioner: 4
Tid:  7 minuter
Du behöver: 

8 ägg
2 1/2 dl salata matbucha
vegetabilisk olja till stekning
(ev) salt

Till servering
Pitabröd
Morötter
Hummus
Gurka

Gör så här: 
  1. Knäck äggen tillsammans med salata matbucha i en oljad stekpanna.
  2. Rör runt med en trägaffel tills äggen koagulerat. Smaka eventuellt av med lite salt.

Omarbetat recept från
Bild för Anna Billing
2010-05-15
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing