Siciliansk blodapelsinsallad

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Löjligt enkel sallad som är perfekt att ta till när man för gäster så där lite oväntat. Det finns bara en hake: du måse investera i riktigt fina sardeller. Annars är det kört! Vegetarianer väljer saltade kapris som blötläggs en kvart före användning.

Åh, förresten det finns en hake till: om du kan se til att få tag i de där små riktigt mörkröda blodapelsinerna (t ex Moro). Som ni ser på bilden lyckades jag inte själv med detta.

Siciliansk blodapelsinsallad

Receptmakare: lisaförare winbladh

2 portioner

Tid: 10 minuter

  • 4 små blodapelsiner
  • 6 sardellfiléer av högsta kvalitet
  • 1/4 liten rödlök
  • 1 gnutta honung
  • 2 msk smakrik olivolja
  • 2 tsk rödvins- eller sherryvinäger
  • rucola
  • ev svarta oliver
  1. Skär skalen av blodapelsinen med vass kniv och skiva den tunt. Arrangera på tallrikar med rucolan. Strimla löken tunt och strö över.
  2. Lös upp honungen i vinägern. Finstrimla sardellerna och blanda ner dem. Blanda med oljan. Låt st och samla smak en stund. Droppa dressingen över salladen. Mal över mycket svartpeppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh