Singapore Sling

Här rekommenderar jag starkt att man bemödar sig att pressa sin egen juice från en hel ananas. Mig veterligen går det inte att få tag på färskpressad, nypressad eller vad tusan de kallar bara vanlig pressad juice för i dessa dagar. Pressa själv! Använder du äkta juice så bildas ett skum som ser väldigt angenämt ut när du serverar. Detta skum blir betydligt fattigare om du nyttjar vanlig ananasjuice från koncentrat. Så det så.Kolla gärna ett avsnitt Uppdrag Singapore när ni njuter eller sätt upp en plansch på Mr Boxleitner i sovrummet. Det ger en extra krydda.

Du behöver: 

6 cl gin
2 1/2 cl Cherry Heering eller annan körsbärslikör
1 cl DOM Bénétictine
1 cl Cointreau
6 cl ananasjuice (färskpressad)
2 1/2 cl limejuice
Ett par stänk grenadine
Ett par rejäla stänk Angostura Bitter’s
sodavatten

Gör så här: 

Skaka rubb och stubb med mycket is. Sila upp i isfyllda highballglas.
Fyll på med 4-6 cl sodavatten. Garnera med ananas och/eller annan frukt.

Bild för Johan Karlfeldt

Mer från Johan Karlfeldt


Bild för Johan Karlfeldt
Bild för Johan Karlfeldt
Bild för Johan Karlfeldt
Bild för Johan Karlfeldt
Bild för Johan Karlfeldt