Sirapsfläsk

Receptmakare: jens Linder

Portioner: 4 små

Tid: 2 timmar i ugn+ 12 timmars marinering

Det här är en salt aptitretare med maltiga aromer. Den passar bra som tilltugg till öl eller fördrink.

  • 1 flaska porter (33 cl), gärna Carnegie
  • ½ dl maltsirap
  • 200 g rimmat fläsk i bit
  • 2-3 msk ljus sirap
  1. Blanda porter och maltsirap i en bunke. Lägg fläskbiten i påse och häll i marinaden. Knyt om och låt ligga över natten i kylskåpet. Vänd gärna en gång.
  2. Placera fläsket i en ugnsfast form med svålen neråt. Sätt in den i kall ugn och sätt på den på 150°C. Låt stå i ugnen i 2 timmar.
  3. Ta ut fläsket, låt det svalna och skär bort svålen. Skär köttet i riktigt tunna skivor.
  4. Arrangera skivorna på ett serveringsfat och ringla över ljus sirap. Servera som tilltugg.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder