Skånsk potatis

Du behöver: 

8-10 potatisar
1 gul lök
2 msk smör
2-3 dl mjölk mjölk
2-3 dl mild buljong ( t ex lökfond eller kalvfond)
salt, nymald peppar
finhackad persilja

Gör så här: 

Tid: ca 20 min
Skånsk potatis är gott att servera som tillbehör istället för kokt potatis.

Skala och tärna potatisen och löken.
Fräs potatisen i botten av en liten kastrull utan att den tar färg upp till 5 minuter.
Tillsätt löken och fräs ytterligare ett par minuter.
Späd med mjölk och buljong, ungefär lika delar, så att det precis täcker potatisen.
Låt småputtra under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
Tillsätt finhackad persilja.

 

Bild för Kinna Jonsson

Mer från Kinna Jonsson


Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson
Bild för Kinna Jonsson