Smulpaj med rabarber, hasselnötter och kardemumma

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4 stora

Tid: 30 minuter

Rabarberpaj är kanske den allra godaste pajen. Variera gärna med roliga kryddor och olika nötter eller frön i smultaket

  • ca 450 g rabarber
  • 1 1/2 dl socker
  • 1/3 tsk kardemumma
  • 1 msk potatismjöl
  • Smuldeg:
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 1/2  dl havregryn
  • 3/4 dl grovhackade hasselnötter
  • 1/2 dl farinsocker
  • 100 g smör, kylskåpskallt
  • Till servering:
  • Tjock yoghurt med honung och finrivet citronskal eller glass
  1. Sätt ugnen på 2oo°C
  2. Skala rabarbern med en kniv eller potatisskalare.  Skiva tunt och blanda med socker, kardemumma och potatismjöl i en rund pajform i keramik.
  3. Blanda de torra ingredienserna till degen i en skål. Skär smöret i små bitar i smöret och nyp ihop det med mjöl och gryn till en smulig massa.
  4. Fördela smuldegen över rabarbern.
  5. Grädda mitt i ugnen  tills smulorna är gyllenbruna och rabarbern mjuknat ordentligt, 5-20 minuter. Servera ljummen eller rumstempererad.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh