Snabbgravad körvellax

 

Receptmakare: Jens LINDER

Småportioner: 6-8

Tid: 4 timmar

Förr i tiden serverades alltid gravlax tjocka skivor. Den här varianten både gravas och bjuds tjockskivad.

  • 500 g laxfilé
  • 500 g lax (gärna mittbiten)
    1/2 dl råsocker
    1/2 havsalt
    3 msk finhackad körvel
    1 dl vatten
  1. Putsa laxen och ta bort eventuella ben och skinnet. Skär laxen på snedden i halvcentimetertjocka skivor.
  2. Rör ihop socker, salt, körvel och vatten. Lägg laxen i en plastpåse tillsammans med laxskivorna. Knyt om och låt stå en halvtimme i rumstemperatur. Sätt sedan in påsen i kylen och låt den vara där i 3-4 timmar till. Vänd påsen någon gång.
  3. Servera skivorna med citronklyftor som de är på en buffé eller ät dem på rostat smörat bröd.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder