Sötpotatisplättar med stekt fläsk och avokadogegga

sötpotatis

Receptmakare: Margit Richert

Portioner: 4

Tid: 40 minuter

Jäkligt gott. Men vad är inte gott med fläsk i? Vegetarianer tar bort fläsket och steker i olivolja i stället. En sallad på svarta bönor, majs och paprika är trevligt till.

  • 400 g rimmat stekfläsk
  • 350 g sötpotatis (1 stor)
  • 250 g mjölig potatis (2 normalstora)
  • 1 liten hackad habanero eller annan stark chili
  • 2 ägg
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1/2 msk salt
  • 1 avokado
  • 1 dl creme fraiche
  • 1/2 lime
  1. Koka sötpotatis och vanlig potatis mjuk. Låt ånga av och mosa sedan med potatisstöt eller något annat tungt. Blanda ned ägg, chili, mjöl och salt och forma till små bullar.
  2. Stek fläsket lagom knaprigt och varmhåll så länge. Spara fettet!
  3. Stek sötpotatisbullarna i fläskfettet på medelstark värme tills de är någorlunda fasta.
  4. Mosa samman avokado, creme fraiche och pressad lime. Smaka av med salt.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert