Späd kålsallad med dragon, libbsticka och gräslök

Sallad på bräserad nykål, dragon, libbsticka och gräslök

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Mångden olja och citron ska hållas nere i den här salladen för att kålsmaken och örterna ska få fritt fram. Mängden libbsticka måste du anpassa efter örtens kraft. Styrkan varierar nämligen fasligt mycket i olika delar av växten.

  • 1 litet huvud nykål drygt 500 g
  • 1+1 msk mycket fin gräsig olivolja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finstrimlad späd libbsticka
  • 2 msk finstrimlad färsk dragon
  • 2/3 msk finhackat citronskal
  • 1-1 1/2  msk pressad citron
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  1. Strimla vitkålen grovt. Strimla den hårda rotstocken fint eller släng den om den är träig. Lägg i en teflonpanna eller vid kastrull och rör runt med 1 msk olvolja.
  2. Låt svettas under lock tills kålen precis mjuknat något. Slå upp i en skål och låt svalna tills den är ljummen.
  3. Blanda med övriga ingredienser. Salladen ska vara mycket mild utan skarp syra.

Bild för Lisa Förare Winbladh
2009-05-28
Av

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh