Späd kålsallad med dragon, libbsticka och gräslök

Sallad på bräserad nykål, dragon, libbsticka och gräslök

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 15 minuter

Mångden olja och citron ska hållas nere i den här salladen för att kålsmaken och örterna ska få fritt fram. Mängden libbsticka måste du anpassa efter örtens kraft. Styrkan varierar nämligen fasligt mycket i olika delar av växten.

  • 1 litet huvud nykål drygt 500 g
  • 1+1 msk mycket fin gräsig olivolja
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finstrimlad späd libbsticka
  • 2 msk finstrimlad färsk dragon
  • 2/3 msk finhackat citronskal
  • 1-1 1/2  msk pressad citron
  • 1/2 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • Nymald vitpeppar
  1. Strimla vitkålen grovt. Strimla den hårda rotstocken fint eller släng den om den är träig. Lägg i en teflonpanna eller vid kastrull och rör runt med 1 msk olvolja.
  2. Låt svettas under lock tills kålen precis mjuknat något. Slå upp i en skål och låt svalna tills den är ljummen.
  3. Blanda med övriga ingredienser. Salladen ska vara mycket mild utan skarp syra.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh