Spaghetti med pumpa, parmesan och citron
Jag skulle absolut kunna intressera mig för tv-sport om de bara ville visa lite intressantare sporter. Världsmästerskapet i finsk bastu till exempel, varför direktsänder man aldrig från det? Kan man överhuvud taget tänka sig något mer nervpirrande än fjorton lättklädda gubbar av olika nationaliteter som sitter och stånkar i en hundragradig bastu? Ett hav av röd hud! Blankstekta ändors stilla fräsande mot den skållheta laven! Kampen! Plågan! Dramatiken (inte olik den när man ugnsbakar pumpa och det matta skalet först blir vaxartat, därefter blankt av svett medan pumpans inre klättrar mot kokpunkten)!
Ja, sådan sport kunde man gott få lite mer av för sina licenspengar.
Spaghetti med pumpa, parmesan och citron
Receptmakare: Lotta Lundgren
Portioner: 4
Tid: 50 minuter
- 1 butternutpumpa, normalstor
1 dl pumpakärnor
1 citron
1 ½ dl parmesan, riven
- Ugnsbaka pumpan i 180° C, ca 40 minuter.
- Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna tills de blåser upp sig och ändrar färg från grönt till brunt.
- Tvätta och zesta försiktigt av det yttersta gula citronskalet. Pressa citronen.
- Klyv den bakade pumpan, ta bort kärnor och trådar, och gröp ur det mjuka köttet.
- Mixa pumpa med citronzest och parmesan, smaka av med citronsaft. Servera med nykokt spaghetti och rostade pumpakärnor. Sallad är också trevligt i sammanhanget.
Kommentarer
Fan, nu läser jag bara "ungsbaka rumpan". Va dum du e
Kyllä vain! Sauna ja vihta tännepäin! Sen äter vi pumpa, rumpa och parmesan.
Förresten, man ska inte nagga pumpan sådär som man gör med bakpotatis? Man vill ju inte riskera att hamna i Mitt i Gröndal-blaskan som kvinnan som sprängde huset med en ungsbakad pumpa...
Haha. Nä, man ska inte nagga pumpan. Då försvinner hela spänningsmomentet.
har ni inte provat att bara pumpa hel måste ni faktiskt prova. Det är ett praktfullt skådespel med den allt blankare pumpan i ugnen. Oerhört suggestivt.
Hej.
Vilket inspirerande recept. Låter dundergott, så jag tänkte tipsa om det på radioprogrammet Friktion på Din Gata 100,6 (en lokal kanal i malmö under Sveriges radios regi).
Klicka på middagstipset på hemsidan, så hittar du dig själv!
vi kommer sända ditt middagstips idag mellan 15,50-16,20 någon gång.
givetvis får du all credd!
// ehsan
Det är ordning på folk i Malmö. Det har jag alltid tyckt. Tack Ehsan!
Sidor