Strimlad kotlett på italienskt vis med körsbärstomater och zucchini

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4

Tid: 50 minuter inkl marinering

Benfri kotlettrad är billigare och mer smakrikt än filé. En enkel rätt som kan varieras med andra kryddor.

  • 500 g benfri kotlettrad
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 1/2 tsk torkad rosmarin
  • 1/2 msk socker
  • 1/2 msk salt
  • 1 msk finstrimlat  cironskal
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 medelstor zucchini
  • 1 ask körsbärstomater
  • Till servering:
  • Sardellkräm
  • Basilikablad
  • Fullkornspasta
  • Sallad
  1.  Skär kotlettrad i drygt lillfingertjocka strimlor. Krossa fänkålsfrö och  rosmarin (timjan duger också)  och blanda med msk socker och salt. Blanda köttet med saltblandningen, citronskal och pressa ner vitlök.  Låt marinera 20-40 minuter. Ju längre, desto godare!
  2. Hetta upp 1 msk smör i en stekpanna tills det blivit nötbrunt. Bryn köttet i två omgångar. Rör inte om för mycket då blir det kallt i pannan. Strimlorna ska fortfarande vara vackert rosa i mitten. Lägg köttet i en fin stor skål och se till att det håller sig varmt.
  3. Skär zucchinin grovt medan köttet steks. Torka ur pannan om det ser bränt ut i botten. Hetta upp pannan igen med 1 msk smör eller olivolja. Stek hastigt zuccinin så att den får lite färg. Salta och peppra i panna. Strö gärna över lite mer kryddor eller pressa ner ytterligare en vitlöksklyfta. Blanda zucchinin med köttet.
  4. Torka ur pannan och hetta upp den med lite olja igen. Vänd ner körsbärstomater och låt dem bli heta så att de spricker lite.
  5. Blanda ner tomaterna i köttblandningen. Smaka av med salt och mycket nymald peppar.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh