Tabouleh på couscous

En riktig tabouleh ska egentligen vara smått skuren, men på en buffé är det roligare med en grövre struktur. För en lite marockansk touch har jag bytt bulgur mot couscous och den större varianten pärlcouscous. På bilden serveras salladen med en shawarma


Portioner: 8-10
Tid: 30 min
Du behöver: 

2 ½ dl couscous
2 ½ dl pärlcouscous (moghrabi)
2 1/2 dl höns- eller grönsaksbuljong
1 knippe slätpersilja
1 kruka koriander
1 kruka mynta
6 salladslökar
2 gröna paprikor
12 st körsbärstomater
1 stor slanggurka
4 vitlöksklyftor
2-3 små ekologiska citroner
2 dl olivolja
1 – 1/2 tsk salt

Gör så här: 
  1. Koka pärlcouscousen i saltat vatten enligt anvisningar på paketet. Häll över i ett durkslag och kyl i kallt vatten.
  2. Koka upp buljongen i en kastrull och blanda ner couscousen. Lägg på locket och låt dra enligt anvisningar på paketet. Rör runt och låt svalna helt.
  3. Skala och kärna ur slanggurkan. Hacka den i små tärningar som du låter ligga och dra i kallt vatten tills du är färdig med de andra grönsakerna.
  4. Klyv körsbärstomaterna i fyra delar. Skiva salladslöken tunt och rensa och finhacka paprikorna.
  5. Pressa ur saften ur citronerna, blanda med olivolja och salt. Pressa eller riv de skalade vitlöksklyftorna fint och blanda ner i dressingen.
  6. Skölj till sist örterna och rensa av bladen. Dessa skär du bara lite grovt. Vill du använda stjälkarna finhackar du dem med kniv.
  7. Blanda alla ingredienser väl i en stor salladsskål. Spara lite av örterna och strö över.

Bild för Anna Billing
2010-05-15
Av

Mer från Anna Billing


Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing
Bild för Anna Billing