Tomat- och aprikossalsa

Fantastiskt gott till friterat eller panerat. Oavsett om det är ljust kött eller fisk. Eller varför inte i all enkelhet doppa majschips i salsan? Använd inte mjöliga vintertomater. Det är faktiskt bättre med hela konserverade. Blötlägg aprikoserna i lite äppeljuice ett par timmar om de är torra.

  • 2 smakrika fasta tomater
  • 6 halvtorkade aprikoser
  • 2 tsk pressad citron
  • ½ msk finhackat eller zest1t citronskal
  • 2-3 tsk ljust muscovadosocker
  • ½ dl finskuren salladslök, bara det gröna
  • 6 droppar fisksås
  • 1 rejäl nypa salt
  • lite mer pyttefinhackad habanero eller habanerosås än du tror
  1. Hacka tomaterna fint. Hacka aprikoserna ännu finare, så fint du någonsin kan. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak minst en kvart.
  2. Smaka av. Lite mer fisksås eller citron kanske?

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh