Tomat- och aprikossalsa
Fantastiskt gott till friterat eller panerat. Oavsett om det är ljust kött eller fisk. Eller varför inte i all enkelhet doppa majschips i salsan? Använd inte mjöliga vintertomater. Det är faktiskt bättre med hela konserverade. Blötlägg aprikoserna i lite äppeljuice ett par timmar om de är torra.
- 2 smakrika fasta tomater
- 6 halvtorkade aprikoser
- 2 tsk pressad citron
- ½ msk finhackat eller zest1t citronskal
- 2-3 tsk ljust muscovadosocker
- ½ dl finskuren salladslök, bara det gröna
- 6 droppar fisksås
- 1 rejäl nypa salt
- lite mer pyttefinhackad habanero eller habanerosås än du tror
- Hacka tomaterna fint. Hacka aprikoserna ännu finare, så fint du någonsin kan. Blanda alla ingredienser. Låt stå och samla smak minst en kvart.
- Smaka av. Lite mer fisksås eller citron kanske?