Tomat- och dillomelett

receptmakare: Margit Richert

4 Portioner

20 minuter

Dill, med sin söta och väldigt distinkta smak passar till bra mycket mer än man tror. Dillkött är ett exempel. Tomatomelett är ett annat.

Se till att du har riktigt mogna tomater, annars smakar det inte roligt. Och  gärna sådana där avlånga rackare de kallar "snacks-paprikor" - de smakar mycket mer!

  • 2 snackspaprikor
  • 3-4 tomater, beroende på storlek
  • 2 färska gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe dill
  • 8 ägg
  • salt/herbamare, svartpeppar
  1. Strimla paprikan. Kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Strimla löken.
  2. Hetta upp en omelettpanna eller en vanlig stekpanna. Fräs grönsakerna med olivoljan tills de mjuknat och nästan all vätska kokat in,
  3. Hacka dillen och blanda dem med ägg, herbamare eller salt och svartpeppar.  Rör samman.
  4. Slå över äggsmeten över grönsakerna, rör om lite i botten och grädda tills den nästan stelnat oppanpå.
  5. Servera med en god korv, eller ännu hellre bröd.

Bild för Margit Richert
2008-08-03
Av

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
2015-06-07
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
2013-11-05