Tvättäkta American brisket (oxbringa)

Receptmakare: Argot Murelius

Portioner: Ett tjog ...

Tid: 24 timmar marinering, 4 timmar i ugn

Skratta inte åt pulversoppan som ingår i det här receptet, resultatet är fabulous, just great!

  • 5-6 kg bit oxbringa
  • 1 st 150ml flaska hickory liquid smoke
  • 1 dl (drygt) äppelcidervinäger
  • salt
  • 2 pkt löksoppemix
  1. Putsa oxbringan men skär inte bort alltför mycket av fettlagret ovanpå.  Gnid in köttet med salt.  Blanda äppelcidervinäger med hickory liquid smoke.
  2. Lägg köttet i en lagom stor ugnsfast form och häll på cidervinäger blandningen.  Täck med plastfolie och ställ i kylen.  Marinera 24 timmar, vänd ett par gånger.
  3. Värm ugnen till 175°C.  Häll av marinaden och lägg tillbaka köttet i den ugnsfasta formen med fettsidan uppåt.  Strö löksoppemixen ovanpå fettytan.  Häll ca 1cm vatten i botten på formen och täck med aluminium folie.
  4. Stek i 4 timmar. Kika om det behövs mer vatten efter ett par timmar. Låt vila lite innan du skär upp.

Bild för Redaktionen
2008-11-16
Av

Mer från Redaktionen


Bild för Redaktionen
2017-03-16
Bild för Redaktionen
2016-03-15
Bild för Redaktionen
Bild för Redaktionen
2015-11-17
Bild för Redaktionen
2015-11-16