Ugnskokt lutfisk


Portioner: 8
Tid: 40 min
Du behöver: 

3-4 kg lutfisk 1- 1 1/2 msk salt
Till servering:
vitsås
kryddpeppar
svartpeppar
svensk och skånsk senap
kokta ärter.

Gör så här: 
  1. Blötlägg fisken ett par timmar innan tillagningen.
  2. Värm ugnen till 200 grader. Lägg fisken med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form eller långpanna. Strö på salt. Täck formen med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
  3. Ställ in formen i ugnen och låt lutfisken ugnskoka i 40–50 minuter. Slå bort vattnet som bildats ungefär efter halva koktiden. Häll bort vattnet en gång till strax före serveringen.
  4. Servera med vitsås (bechamelsås), kryddpeppar, svartpeppar, svensk och skånsk senap och kokta ärter.

Bild för Jens Linder
2007-12-20
Av

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
2015-10-06
Bild för Jens Linder
2015-10-06
Bild för Jens Linder
2015-10-05
Bild för Jens Linder
2015-08-16
Bild för Jens Linder
2015-08-16