Vårbroddsglass

Kanelknäckig smak som passar särskilt bra tillsammans med olika sorters varm frukt. Det smakar nästan paj.


Portioner: 4-6 beroende på aptit och till
Tid: 1 timmes arbete, 4-5 timmars frysning
Du behöver: 

2 strån vårbrodd
2 dl mjölk
1+ 2 dl grädde
1 dl socker
2 ägg

Gör så här: 
  1. Blanda mjölken med 1 dl grädde. Låt den koka upp med vårbroddstråna, ta kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter. Fiska upp vårbrodden.
  2. Rör ned sockret och äggen och värm försiktigt upp smeten under omrörning tills den tjocknar lite.
  3. Kyl smeten i vattenbad tills svalnat helt.
  4. Vispa grädden och vänd ned den i smeten.
  5. Frys i glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Frys sedan ytterligare 3-4 timmar i frysen.
  6. Eller: Frys in direkt i frysen. Rör om då och då under infrysningen för att minska iskristallbildningen.
  7. Servera med något syrligt tillbehör.

Bild för Margit Richert

Mer från Margit Richert


Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert
Bild för Margit Richert