Vårrulle utan rulle

Receptmakare: lotta lundgren

Portioner: 4

Tid: 25 minuter

  • Lagom till den tidiga vårens kittlande löften om värme och sol mot vinterblek hud har jag glädjen att presentera Den Nakna Vårullen, en exotisk smakexplosion av lössläppt fläsk, heta kryddor och salladskål.

  • 1 dl okokt jasminris + ½ dl olja till fritering
    400 g fläskfärs
    5 vitlöksklyftor
    1 stor tumme ingefära
    3 msk mörk kinesisk soja
    1 msk socker
    2 morötter
    ½ huvud salladskål
    1 tsk scezuanpeppar, hela korn
    1 – 2 torkad röd chili eller 2 – 4 torkad piri-piri
    1 – 2 lime
  1. Hetta upp oljan i en stekpanna. När oljan rör sig på ytan, slå försiktigt i riset och vicka på stekpannan så att det fördelar sig jämt. Ta från värmen när riskornen poppar och blivit lätt gyllene till färgen. Låt det friterade riset rinna av på hushållspapper.
  2. Fräs fläskfärsen på medelstark värme och slå i några matskedar vatten mot slutet. Låt färsen rinna av i durkslag (så blir den lite magrare).
  3. Hacka vitlöken och ingefäran fint, och fräs i aningen olja. Tillsätt den stekta färsen, soja och socker. Skala och riv morötterna fint, ta bort de yttersta bladen från salladskålen, strimla fint och tillsätt.
  4. Krossa scezuanpeppar och chili i mortel, pressa limefrukterna och tillsätt efter smak.
  5. Rör ner det friterade riset och servera med rostade cashew- eller jordnötter, limeklyftor och ångad broccoli.

    [[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"3545","attributes":{"class":"media-image aligncenter size-full wp-image-142","typeof":"foaf:Image","style":"","width":"500","height":"375","title":"p10003132","alt":""}}]]

Bild för Lotta Lundgren
2009-04-10
Av

Mer från Lotta Lundgren


Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren
Bild för Lotta Lundgren