Vegetarisk böngryta med mexikanska krydddor

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 6-8

Tid: 1 timme

  • 1 stor gul vinterlök
  • drygt 1/2 dl olivolja
  • 1 msk spiskummin
  • 1/2 msk anis
  • 1 kryddnejlika
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 msk grovhackad eller mald anchochili
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1/2 tsk mald kanel
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk bryggmalet kaffe
  • 1/2 dl rökig BBQ-sås
  • 2 burkar röda bönor
  • 2 burkar majs
  • Till servering:
  • Majschips
  • Ev rostade potatisklyftor
  1. Skala och hacka löken. Fräs lökhacket helt mjukt i olivolja med spiskummin, anis och kryddnejlika i botten på en stor emaljkastrull. Ha tålamod och använd låg värme så kommer smaken fram.
  2. Skala och skiva vitlöken. Rör ner vitlök och ancho i lökfräset och fräs sakta vidare 5 minuter.
  3. slå på tomater, Blanda ner kanel, oregano, kaffe och BBQ-sås. Låt puttra samman ca 30 minuter.
  4. Skölj bönorna i kallt vatten och rör ner dem. Rör ner majsen. Låt puttra i ytterligare 10 minuter.
  5. Servera med tillbehören.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh