Vintersalsa med koriander och chili

receptskapare: Lisa Förare winbladh

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Du behöver inte leva utan tomater bara för att det är vinter. Men under den kalla delen av året de på burk eller tetra är bäst både för gommen och miljön. Långkoriander (ngo gai) ger salsan en extra fruktig smak, du fyndar den i asiatiska mataffärer. men du kan ersätta med vanlig koriander. Doppa majschips i salsan eller servera till kyckling eller grillat. Du behöver inte kärna ur chilin, det är en myt att styrkan sitter i kärnorna.

Nördvarning: Extra fin smak får du om du först rostar spiskummin och anis i torr panna tills de börjar dofta. Då rundas kryddsmakerna av.

  • 1 burk hela tomater
  • 1/2 liten rödlök
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1/2 msk ljust muscovadosocker eller farin
  • 1 liten thaichili á 5 cm eller 1 tsk chiliflingor
  • 1/2 dl grovhackad koriander eller långkoriander
  • 1 tsk hel spiskummin eller 1/2 tsk mald
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk anis
  • salt
  1. Lägg alla ingredienser i en matberedare och kör till fint mos. Balansera smaken med salt, socker och pressad lime.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh