Vodkakörsbär

Receptmakare: Jens Linder

Portioner: 6

Tid: Två veckor

Det här är en tuff och spritig inläggning med vuxen smak. Ät med glass eller använd som bas till en frisk bål. Om man kärnar ur bären får de en starkare spritsmak. Förvara kallt och konsumera inom två månader.

  • 8 dl färska sötkörsbär
    2 dl vatten
    2 dl strösocker
    2 dl vodka
  • Till servering:
  • Vaniljglass eller andra frukter
  1. Rensa, skölj och kärna ur körsbären. Koka upp vatten och socker. Låt svalna. Tillsätt körsbär och vodka.
  2. Häll upp på glasburk med lock. Låt stå i minst två veckor.

Bild för Jens Linder

Mer från Jens Linder


Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder
Bild för Jens Linder