Whiskysmör med apelsin

I Storbritannien smaksätts smör med socker och sprit till en så kallad “hard sauce” som serveras i stället för grädde till varma desserter som till exempel plum pudding och bread pudding. Det här är en variant på hard sauce smaksatt med whisky och apelsin som gör sig perfekt på en nygräddad våffla eller en hög med pannkakor.


Portioner: 4 port
Tid: 10 min
Du behöver: 

100 g normalsaltat smör, rumsvarmt
3 msk honung
rivet skal av en apelsin
2-3 msk whisky, ej rökig

Gör så här: 

1. Vispa med hjälp av en elvisp samman smör, honung och apelsin.
2. Smaksätt med whisky. Låt gärna stelna i kylen en stund innan det serveras.

Bild för Ylva Porsklev

Mer från Ylva Porsklev


Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev
Bild för Ylva Porsklev