Wrap med tahinisås och rödkål
Finns det något roligare än att öppna paket? Ja, kanske att hitta något riktigt fint i det. Ögonbedövande färger, rungande smaker och kontrasterande konsistenser ryms i det här lilla paketet som får smak och färg genom en vända i mackjärnet. Du behöver den typ av mackjärn som inte gör trianglar av varma mackor utan lämnar dem ganska intakta. Har du det är det här förmodligen en i en långrad av ljuvliga snabblagade måltider. För du kan peta in nästan vad som helst. Och du kommer snart att inse att de där resterna som häckar i kylen förvandlas till tillgångar.
Tid: Beror ju lite på
4 stora wrapbröd, gärna med fullkorn
2 dl kokta puylinser eller andra baljväxter
2 dl strimlade långbakade tomater eller 1 dl torkade, avrunna
2 dl fint tärnad marinerad eller rökt tofu
Tahinisås
Fler förslag:
rostade solrosfrön
krossad rostad mandel
chiliflingor
kokt fullkornsbulgur
Rödkålssallad:
4 dl hyvlad rödkål
1 dl finstrimlad bladpersilja
strimlad mynta
strimlad dill eller korianderblad
1 dl finskuren salladslök eller knipplök
1 msk olivolja
lite pressad citron
örtsalt, helst Herbamare
- Blanda alla ingredienser till salladen. Gör gärna dubbel sats, salladen är lika god i morgon!
- Lägg en hög av ingredienser mitt på ett wrapbröd. Vik ihop till ett paket. Pensla ett mackjärn med mycket olivolja i bottendelen. Lägg in wrappaketen med skarven neråt. Pensla ovanpå med mycket olivolja.
- Grädda tills paketen är rejält brynta. Låt svalna något. Dela på hälften och ät.