Ett slags grönsaksterrin där man tager vad man haver. Späda maskrosblad kan byta plats med rucola och ängssyra, nässlor eller kirskål kan ersättas med mangold eller spenat. Är du överkänslig mot oxalsyra eller tänker bjuda små barn, skippa ängssyran och släng istället i slokande sallad, persilja, spenat eller vad du nu har hemma! Farci Poitevin var ursprungligen en fattigmansrätt från landsbygden i Poitou-Charentes: kan du inte plocka egen ramslök gratis så tycker jag du ska ersätta med en halv purjolök och några vitlöksklyftor istället.
1 medelstort kålhuvud (vit- eller savoykål)
2 liter kirskål
300 g nässlor
100 g ängssyra
100 g maskrosor
200 g ramslök
4 gula lökar
500 g sidfläsk (m svål)
4 ägg
1 vitt franskbröd (gärna gammalt)
salt, mymald svartpeppar
olja till stekning
Buljong
1 morot
1 gul lök
4 lagerblad
6 svartpepparkorn
Som form:
1 (gammal) ren kökshandduk
1 snörstump
Till servering
Rostat surdegsbröd
Crème fraiche
Strimlad ramslök eller gräslök