Vår vrålstarka chipotlesalsa

Receptmakare: Lisa Förare winbladh

8 portioner

Tid: 10 minuter

Det här receptet är skapat en vinter när tomatlängtan var stor men tomaterna bleka skämt. Vi serverar olika salsavarianter till tacomissagar och mexikanska grytor som ett eldigt vuxentillägg. Bäst resultat får du med pyttekonserver med chipotlat i adobesås men Santa Marias chipotlepasta som finns i vanliga butiker.

Naturligtvis är salsan god att doppa majschips i också. Överbliven salsa kan få åka ner i grytor eller såser.

  • 1/4 stor rödlök, skivad
  • 1 burk körsbrstomater
  • 2 tsk mörkt muscovadosocker
  • skalstrimor från 1/3 lime
  • 1 msk pressad lime
  • 1 kruka koriander (mindre om du är skeptiker)
  • 1-2 msk finhackad chipotle i adobe eller chipotlesalsa
  • 1 cm stor bit kanel, krossad i mortel eller 1/3 tsk mald
  1. Lägg alla ingrediener i en kannmixer eller en matberedare. Kör till slät sås.

Bild för Lisa Förare Winbladh

Mer från Lisa Förare Winbladh


Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh
Bild för Lisa Förare Winbladh