Det är svårt att hinna med att blogga just nu. I morgon börjar inspelningarna av Stjärnkockarna, där jag sitter med i juryn. Många långa inspelningsdagar som ska läggas på det vanliga arbetet närmaste månaderna. Jag hoppas att det blir kul, inte minst ser jag fram mot att få umgås med den charmerande Edward Blom som sitter i juryn med mig.
Idag plåtade jag mat för Sydsvenskan, en av rätterna var en asiatisk kålrotssallad. En förenklad spin-off på som tam. (Läs även kunnige Lager i ämnet.) Tre minuter innan bilden skulle knäppas kom jag på att vanliga svenska räkor var för mesiga för att ersätta de traditionella torkade. Plötsligt mindes jag ett tidigare knep: Jag grovhackade de trevliga, men för den asiatisk kryddorkanen alltför slätstrukna, räkorna, och stekte dem torra, sega och gyllene i rikligt med jordnötsolja.
Ljuvliga dofter fyllde snart köket. Det knuspriga aromatiska hacket vändes ned i salladen med mortlade jordnötter, lime, chili och annat gott. Brynta räkor kommer att bli en schlager hos mig närmaste veckorna. Hur kunde jag glömma dem? Receptet? Snart i en tidning nära dig. (på nätet är ju allt bara ett klick bort!) tillsammans med fler recept på räkor. Kolla för övrigt in mina andra recept och artiklar där.
Trevlig helg och glöm inte Veckans matnörd som är rotsaksrelaterad.

Kommentarer
3 svar till ”Stjärnkockarna och hårdbrynta räkor”
Åh, Edvard Blom! Jag skulle också definitivt se fram emot att umgås med honom, han verkar så super-sympatisk! Mer Edvard i tv!
Vilket kul ord! Rotsaksrelaterad.
Kul, Edvard och jag brukar träffas i ICA-sammanhang. Hans sällskap gör hela ens kväll!