Receptmakare: isobel hadley-kamptz
Portioner: 2-3
Tid: ca 3 timmar
Om man var en person som gillade dieter skulle man kunna kalla det här en Atkins-lasagne. Men jag har ju sagt vad jag tycker om sådana människor.
- 3 auberginer
- 1 stor rödlök
- 3 vitlöksklyftor
- 300 g lammfärs
- 1 burk hela tomater (Mutti)
- en skvätt kalvfond på flaska
- olivolja
- 1 tsk torkad oregano
- 0,5 tsk torkad mynta
- 0,5 tsk torkade chiliflingor
- salt & peppar
- ev en nypa socker
- 2 paket mozzarella
- En näve riven parmesan
- Skiva auberginerna i halvcentimetertunna skivor. Grilla rätt långsamt i medelvarm grillpanna med en liten slatt olivolja i på båda sidor. Det tar en bra stund.
- Medan de grillar hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja i panna. Ha i färs. Fräs mer. Ha i tomater och en skvätt vatten. Krydda. Skvätt i lite kalvfond. Låt puttra i 1 timme. Smaka av med salt, peppar, chili och eventuellt socker.
- Skiva mozzarellan. Varva aubergineskivor, köttfärsssås och ostar i lager i en form. Överst ska det vara ost, underst aubergine.
- Kör 15-20 minuter i 225 grader eller tills den får fin färg.

