Receptmakare: Lisa Förare Winbladh
Portioner: 4
Tid: 1 timme
Söt paprika passar fantastiskt till svartögda bönor. Om du har bråttom kan du använda inlagda rostade paprikor och marinera med kryddorna. Rätten passar som förrätt eller tillbehör.
- 1 1/2 dl torkade black eye-bönor, blötlagda över natten
- 1 tsk anisfrö
- 1 lagerblad
- 200 g mild getost, helst rullad i aska
- 12 urkärnade kalamataoliver
- Marinerad paprika:
- 2 små röda paprikor
- 1 msk sherryvinäger
- 1/2 dl fin gräsig olivolja
- 1 msk finhackad schalottenlök
- 2 krm torkad mynta
- nymald svartpeppar
- Till servering:
- Bulgur eller korngryn och en grönsallad
- Koka bönorna i lättsaltat vatten med anis och lagerblad tills de är snudd på mosiga.
- Halvera paprikan på längden och kärna ur. Lägg med skalsidan uppåt på aluminiumfolie och rosta under grillelementet tills skalet är ordentligt svart. Svep om folien och låt svalna.
- Skala och strimla paprikan grovt. Blanda med övriga ingredienser och låt marinera i minst en timme.
- Låt bönorna rinna av i durkslag och blanda med marinerad paprika. Arrangera på tallrikar med getost, oliver och saffransbräserad fänkål.
